Oktober 2014 : Gastdocenten
Gillyanne Kayes en Jeremy Fisher
Ineke van Doorn
photo: Ivo Voragen


Ineke van Doorn - Jolande Geven 2018


van  Doorn  &  Geven

muziekeducatie, coaching en advies

 

Onze volgende praktijkdag is op 1-10-22 met de onderwerpen :  
  • Special didactics, over het werken met bijzondere doelgroepen als leerlingen met ADHD, autisme of een angststoornis door Jolande Geven.
  • Ademtechniek voor jazz/popzangers. Over de relatie tussen ademtechniek en zangstijl door Ineke van Doorn.
Klik op de button voor meer info over,- en het aanmeldformulier voor deze praktijkdag


Sinds 2011 organiseren Ineke van Doorn en ik nascholingsactiviteiten voor zang en muziekdocenten, zangers en andere stemprofessionals.  Ons cursusaanbod bestaat uit losse Praktijkdagen. Tijdens deze Praktijkdagen staat één aspect van het lesgeven aan zangers centraal. Je kunt op deze manier zelf je lespakket samenstellen. Ook nodigen we regelmatig (internationale) gastdocenten uit.

Het beroep van zangdocent is vaak een solistische aangelegenheid. Met als basis de kennis die je tijdens je studie opdeed kom je in de lespraktijk langzaam tot een eigen stijl van lesgeven. Binnen de leskamer gebruik je je vakkennis en ervaring om op iedere lessituatie in te spelen, onder steeds weer veranderende omstandigheden.

 

Heb je als zangdocent na een tijdje de behoefte, of interesse om je kennis uit te breiden, dan bestaan de nascholingsmogelijkheden momenteel vooral uit het nemen van privé zanglessen of het volgen van cursussen op het gebied van stemontwikkeling (bijv. Pahn, EVTS, CVT, Roy Hart, Linklater).

Bij de cursussen en praktijkdagen van Professioneel Zingen - Nascholing Zangdocenten staat zangmethodiek centraal.

 

De cursussen
  • bieden praktische en up-to-date informatie over zangpedagogische onderwerpen als lesopbouw, lesinhoud, het geven van groepsles, verschillende werkvormen etc.
  • frissen bestaande kennis en vaardigheden op en breiden deze uit. Aspecten van het vak worden uitgediept en je ontwikkelt nieuwe ideeën. De kwaliteit van je lessen neemt toe.
  • bieden een ideale mogelijkheid voor contact en uitwisseling met vakgenoten. Van elkaar leren is niet alleen leuk maar ook inspirerend!
  • zijn een manier om je als docent te voeden en op te laden en geven een nieuwe impuls aan het lesgeven.
  • helpen nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied in de werksituatie toe te passen.